Laitoin näistä muutaman päivän takaisista kuvista muutaman näytille mun instagramin stooriin & ne keräsivät itseäni kummastuttavan kyselyryöpyn. Siispä päätin jakaa teille mun pienen salaisuuden, & samalla vähän avata ajatustani lokaatioista & niiden valitsemisesta.

Aloitetaan nyt vaikka näiden kuvien taustasta. Rosi tahtoi rosoisuutta, vähän epätäydellisyyttä & levottomuutta tapahtuvaksi taustalla. Kuitenkin aikataulujen kannalta kohteen piti olla 100 metrin säteellä sen hetkisestä tukikohdasta. Muistin välittömästi tämän spotin, joka oli jäänyt mieleeni kävellessäni ystävälleni kuukausi takaperin. Tää kyseinen spotti sijaitsee Helsingin kalliossa, julkisen saunan viereisen kerrostalon edessä olevalla työmaalla.. oi kyllä! Kyseinen spotti on niinkin uniikki, kuin julkisivuremontin edusta ( ja tässä kohtaa toivottavasti jokainen ymmärtää miksi lokaation kysely kummastutti).

Nää kuvat on otettu mun peilittömällä kameralla (Olympus OM-D E-M5d), jota käytän yleensä Youtubessa vlogien kuvaamiseen.
En yleensä käytä tätä asiakkaiden kanssa, mutta Rosi on sitä itse henkilökohtaisesti pyytänyt.

Mutta kun ei niihin voimakkaisiin & pysäyttäviin kuviin aina tarvitse nähdä niin paljoa vaivaa lokaatiota metsästäessä. Esimerkkinä heti tuli mieleen Vesalan debyytti albumin kansi, kun sehän on otettu ihan tuiki tavallisella kerrostalon pihalla, ja on ihan tajuttoman voimakas silti. Pointtina kuitenkin, ettei tarvitse etupihaa pidemmälle välttämättä koskaan lähteä, jotta voi saada voimakkaita, keskustelua herättäviä kuvia aikaiseksi. Silmiä kannattaa siis pitää auki myös ihan vaikka työmatkan varrella olevista puskista, seinistä & niiden muodoista. Yleensä asiat joita näämme usein ovat niin itsestäänselviä, että unohdetaan katsoa niitä mahdollisuuksina. Tää pätee kyllä elämän jokaisella osa-alueella, mutta myös kuvaamisessa.

Ja jos tahdot nähdä muita vastaavia, niin Youtubessa sekä Instagramissa on kuvaajilla keskenään haaste nimeltä “ugly location challenge” josta varmasti saa ammennettua myös inspiraatiota omaan kuvaamiseen & lokaatioiden mahdollisuuksiin. JA HEI laitelkaa miulle jakoon teidän kuvia sosiaalisessa mediassa jos saitte tästä inspiraatiota joihinkin kuvauksiin! (löydätte mut instagramista nimellä @joannaemiliaa). Mulla ei tälläkertaa oo mitään muuta. Ihanaa viikonloppua just sulle! <3

Comments

Joanna! ❤️ On ilo aina seurata sun taiteellista lahjakkuuttasi. Rakastan ihan yli kaiken sitä, millasia kuvia otat! Sulla on niin hyvä visuaalinen silmä! 😍 Nämäkin kuvat on juuri siitä niin mielenkiintoisia, kun kuvauspaikka on niin tuiki tavallinen!

Tämä on vähän tyhmä kysymys, mutta voiko siis kuka tahansa tulla sinulle kuvattavaksi? 🙂 Oon monesti aina miettinyt, että olisi kiva päästä enemmän ammattilaisen kuvattavaksi ihan muuten vain! Ja varsinkin sinun kuvaustapasi miellyttää tosi paljon omaa silmää.

Moikka & kiitos kauniista sanoistas, oon tosi otettu <3 ja tottakai pääsee kuka tahansa asiakkaaksi kameran eteen :) varmasti saadaan kehiteltyä tosi makeet kuvat sulle, laita mulle sähköpostilla joannaemiliaa@hotmail.com viestiä, niin voidaan kattoa että natsaako päivät ja miun hintapyyntö yhteen :)!

Vähänkö olis kiva! Tämä oli vähän mietintämyssyn alla vielä mutta laittelen varmasti tarkemmin viestiä joku päivä! ❤️

Comments closed

Scroll Up